Stolar – välj efter funktion

Stolar – välj efter funktion

Välkommen till din one-stop shop för kontorsstolar, arbetsstolar och ergonomiska sittlösningar! Ergoffs ambition är att vara landets ledande leverantör av högkvalitativa arbets- och kontorsstolar. Hittar du trots det inte den kontorsstol eller arbetsstol du önskar här i webbutiken, behöver prova ut en...

Välkommen till din one-stop shop för kontorsstolar, arbetsstolar och ergonomiska sittlösningar! Ergoffs ambition är att vara landets ledande leverantör av högkvalitativa arbets- och kontorsstolar. Hittar du trots det inte den kontorsstol eller arbetsstol du önskar här i webbutiken, behöver prova ut en sittlösning som passar dig eller önskar offert på ett flertal kontorsstolar – kontakta Ergoffs kundservice! Ergoff har ergonomiska kontorsstolar, arbetsstolar och sadelstolar i olika modeller från t.ex. HÅG, Malmstolen, Ergohuman, Dynamo, Salli, Officeline, Back App, Ergositter, Varier, Aeris (Swopper och Muvman), Ongo, KAB Seating, Höganäs, mPosition, Global, Score, Be-Ge, Ullmanstolen, Sverigestolen, Support Design, RBM och RH. En ergonomisk stol ska ge stöd och avlastning, kunna anpassas till individen och ge möjlighet till rörelse och variation. Sadelstolar passar utmärkt i situationer där människor samverkar på nära håll t.ex. inom vård, utbildning och omsorg. En ergonomisk sadelstol eller ståstödsstol är även bra alternativ för att skapa variation och avlastning vid ståarbetsplatser. För någon som kanske t.ex. har ländryggsbevär kan det i stället vara aktuellt att prova en Ergositter, Back App eller annan stol som tränar och/eller avlastar ryggen vid sittande – fråga oss gärna om råd! Bland kategorierna nedan finner du ett stort urval av ergonomiska arbetsstolar, kontorsstolar och sadelstolar uppdelade bl.a. efter funktion och pris.

Läs mer »

Stolar – välj efter funktion Det finns 125 produkter.

Underkategorier

 • Aktivt sittande

  Med aktivt sittande menar vi ett sittande eller ståsittande där rörligheten i stolen aktivt stimulerar ryggradsmuskulaturen, bålen och benen. Detta sittande kan stärka ryggens viktiga stabiliseringsmuskulatur och bidra till ökad cirkulation. En stol för aktivt sittande utmärks av att man kan sitta i en position som är hälsosam för rygg och nacke. Stolens inbyggda rörlighet och faktiska instabilitet gör att ryggradsnära stabiliseringsmuskulatur per reflex tränas vid de små lägesförändringar som sker kontinuerligt under arbetsdagen. På så sätt tränas ryggen under tiden som man arbetar sittande. Det är samma träningsprinciper som när man tränar bålstabilitet med Bobathboll (eller Pilatesboll som de också kallas). Närliggande sittlösningar kan t.ex. vara sadelstolar eller olika former av ståsittande, men enligt vår definition är stolar för aktivt sittande också dynamiskt stimulerande på muskulaturen genom stolens egen förmåga till rörlighet. Ergoff erbjuder flera olika sittlösningar för aktivt sittande, som kan innefatta hela arbetsdagens sittande eller utgöra ett alternativ till stående arbete. I många fall är det för arbetsgruppen ett omväxlingsalternativ till mer traditionella kontorsstolar. Stolar för aktivt sittande är också mycket lämpliga konferensstolar för kreativa och effektiva möten eller för att göra pausen mer aktiv i pentryt och fikarummet.

 • Bevakning/24h
  Hos Ergoff hittar du s.k. 24-timmarsstolar. En 24-timmarsstol är speciellt ägnad för miljöer där hårt slitage förekommer, t. ex. i bevakningscentraler och på arbetsplatser med dygnet runt verksamhet. Dessa stolar är testade och godkända av statens provningsanstalt som 24-timmarsstol för att klara de påfrestningar som 24-timmarsnyttjande innebär på ett bättre sätt än vanliga stolar.Till vissa av modellerna här väljer kunden till förstärkningstillbehör för 24-timmarsbruk. En 24-timmarsstol kan också vara ett alternativ för tyngre personer då stolarna klarar att belastas bättre. Garantivillkoren är annorlunda för 24-timmarsbruk och för stolar som brukas under vanlig kontorstid.
 • Designstolar
  Många av de kontorsstolar vi säljer är inte bara kända för bra ergonomi utan även för ett tidlöst och distinkt formspråk. Vi har därför för enkelhetens skull placerat några av de allra populäraste och snyggast designade stolarna i en egen kategori. Här hittar du bl.a. stolar designade av storheter som Bruno Mathsson, Peter Opsvik, Nanna Ditzel och Zenit Design Group…
 • Enklare stolar
  Ergoff erbjuder också enklare men prisvärda kontorsstolar. En enklare kontorsstol kan räcka på platser där man inte sitter längre stunder eller där flera personer slår sig ner en stund. Då är kraven på ergonomiska funktioner inte lika höga som när man sitter en större del av dagen. Här hittar du stolar upp till 4000 kr. Om du är i färd med att betälla en större mängd stolar, begär offert. Ange då i vilket sammanghang stolarna ska användas, vilka krav eller önskemål ni har och hur många stolar som avses.
 • ESD / Cleanroom

  Söker du verkstadsstol eller industristol i ESD-utförande? Ergoff erbjuder ett flertal arbetsstolar för industri eller verkstadsbruk i olika prisklasser. Om du ändå inte hittar det du söker här – kontakta oss så kommer vi med fler förslag och lösningar. Många sadelstolar kan t.ex. fås i ESD-utförande mot tillägg.

 • För personer över 150 kg
  Med MaXXLine har man lyckats skapa en robust, bekväm och ergonomisk kontorsstol med ett bra svankstöd för användare upp till 250 kg.
 • Industri och verkstad
  Söker du verkstadsstol eller industristol? Ergoff erbjuder ett flertal arbetsstolar för industri eller verkstadsbruk i olika prisklasser. Om du ändå inte hittar det du söker kontakta oss så kommer vi med fler förslag och lösningar. Ergoff har även ESD-stolar, renrumsstolar, rostfria stolar, stolar för miljöer där svetsarbete förekommer och kassastolar för livsmedelsbutiken.
 • Knästöd
  Ergoff för hela Stokkes sortiment av ergonomiska arbetsstolar. Många har fortfarande de legendariska knästödsstolarna från Stokke som sin favorit. Här finner du de olika modellerna.
 • Konferensstolar
  Sköna utbildningsstolar med bra stöd för ryggen och gungbara för variation och avlastning, ökar koncentrationsförmågan och uthålligheten på konferensen eller det viktiga mötet. Utbildning, kurs, styrelsemöte och sammanträden är aktiviteter då mycket pengar investerats, värdefull kunskap förmedlas och viktiga beslut fattas. Då om någonsin är det viktigt att vi sitter skönt och mår bra i en ergonomsk stol. Med ergonomiska konferensstolar från Ergoff blir värdet av mötet högre.
 • Kontorsstolar

  Kontorsstol, arbetsstol, skrivstol – det finns många benämningar. I denna kategori hittar du det mesta av det bästa bland kontorsstolar av mer traditionell typ, dvs. som vi oftast uppfattar dem, med hjul, sits och ryggstöd samt ev. nackstöd och armstöd. Här finns kontorsstolar med olika gungfunktioner, synkrongunga, knäledsgunga, free float-mekanism, mittledsgunga m.m. Här presenteras också arbetsstolar i olika prisklasser och med olika grad av ergonomiska anpassningar. Andra typer av stolar än traditionella kontorsstolar finner du i andra stolskategorier under WEBSHOP och ”STOLAR – VÄLJ EFTER FUNKTION”, alla i olika prissegment och med olika grad av ergonomiska företräden. Hittar du inte den kontorsstol du söker här kontakta Ergoff, så kan vi förhoppningsvis hjälpa dig även med detta.

 • Lab, vård och omsorg
  Ergoff tillhandahåller ett stort urval av stolar för bruk inom vård, omsorg och för lab.verksamhet. Det är stolar med traditionell sits, sadelsits med eller utan ryggstöd, magstöd eller specialutformade armstöd. Stolarna kan också fås i material som kan torkas av och desinfekteras. Många av stolarna har små smidiga fotkryss. Flera modeller är mycket populära bland annat som matningsstol, matningspall, inom tandvården, bland läkare och kirurger och i arbeten med upprepade och eller statiska rörelser, t ex inom lab, ultraljudarbete. Maila gärna till Ergoff om din arbetssituation och hur den bästa sittlösningen kan utformas så hjälper vi dig vidare.
 • Rostfria stolar
  Rostfria arbetsstolar för användning i våtrum och mycket utsatta miljöer, t.ex. rum med hög korrosivitet eller där det är hög luftfuktighet. Eller i lokaler där inventarierna dagligen skall rengöras sterilt. Stolarna har fotkryss, gaspatroner, (hjul) och eventuellt fotstöd eller andra extra tillbehör i rostfritt stål, som är extremt motståndskraftiga för sådan påverkan och som även i dessa extrema miljöer klarar en längre tids användande.
 • Sadelstolar
  Ergoff har förmodligen landets största utbud av sadelstolar. När man sitter i så kallad ryttarställning och har fötterna placerade i lnje med kroppen eller bakom styrs bäckenet till en vinkel som håller ryggen upprätt i sin naturliga position. Detta innebär naturlig svank och därmed också ett gynnsamt läge för ryggradens översta del, dvs nacken. Axlarna hålls tillbakaförda vilande på skelettbasen, bröstkorgen skjuter fram så att det är gott om plats för lungor och cirkulationssystem. Vinklar i knä och höft är öppna vilket ger låg belastning i lederna och optimala villkor för cirkulation.Med en sadelstol kommer man nära sitt arbetsobjekt och knäna skjuter inte ut så att man slår i ev. hinder. Detta gör sadelstolarna idealiska i arbetssituationer där man arbetar med människor, vård, omsorg, terapeuter, frisörer med mera. Sadelsittandet passar mycket bra även för olika hantverkare, musiker mm. En ytterligare fördel är att man mycket lätt kan röra sig runt på golvet sittande. Stolen fungerar som en smidig åkstol. Idealiskt då man behöver röra sig runt en lite större arbetsplats så som postsortering, distribution, för husläkaren då han/hon hämtar instrument i samband med undersökning mm.Bäst sitter man i en sadelstol i en något högre höjd än vanlig skrivbordshöjd. I takt med att höj- och sänkbara bord har blivit vanligare så har sadelstolarna blivit allt mer populära även på kontor och vid datorarbetsplatser.
 • Ståstöd
  Hos Ergoff hittar du flera ståstödstolar. Ergoff definierar ståstödstolar som stolar man kan ha för att variera ett huvudsakligen stående arbete och som ett alternativ till att stå. Stolen har man i ståhöjd eller strax under. Det kan också vara aktuellt att titta under kategorin Stolar – sadelstolar för ytterligare alternativ.
 • Stolstillbehör
  Komplettera t.ex. ditt exemplar av Malmstolen med armstöd eller utrusta den för 24h-bruk. En klädgalge på stolen för kavajen är också en efterlängtad lösning av många. När det gäller sadelstolar har t.ex. Salli ett stort utbud av tillbehör i form av magstöd, armstöd, fotstöd etc.
per sida
Visar 1 - 12 av 125 artiklar
 • 2 995 SEK exkl. moms

  Genom att byta din traditionella kontorsstol mot ett sittande på stolen ONGO® kan du aktivera bl.a. den inre s.k. core-muskulaturen, som ger bålstabilitet och stödjer ryggraden. Dina rörelser sker helt naturligt och nyttjandet av olika muskelgrupper gör att du samtidigt får ett hälsosamt...

  2 995 SEK exkl. moms
 • 4 350 SEK exkl. moms

  Muvman är den perfekta sittlösningen för aktiva människor som omväxlande vill sitta högt eller lågt. Med sin unika slaglängd ger Muvman både aktivt sittande och aktivt ståstöd. Den patenterade aktiva fjädringen i liftomaten reglerar lutningen på stolen så att man alltid sitter rak i ryggen med bibehållen god hållning.

  4 350 SEK exkl. moms
 • 6 940 SEK exkl. moms

  Swopper sadelstol är en världsunik arbetsstol som gör dig mer aktiv och gör det både nyttigare och roligare att sitta på jobbet. Med Swopper sadelstol blir din rygg starkare och du gör pausjympa flera gånger om dagen utan att du tänker på det. Tänker klarare däremot gör du tack vare den ökade cirkulationen i kroppen och hjärnan!

  6 940 SEK exkl. moms
 • 5 790 SEK exkl. moms

  Swopper är en världsunik arbetsstol som gör dig mer aktiv och gör det både nyttigare och roligare att sitta på jobbet. Med Swopper blir din rygg starkare och du gör pausjympa flera gånger om dagen utan att du tänker på det. Tänker klarare däremot gör du tack vare den ökade...

  5 790 SEK exkl. moms
 • 7 957 SEK exkl. moms

  Du får tillfällig vila i farten, eller stöd och avslappning när du ska sitta en stund. High5 i Flexible-serien är en sittlösning som reducerar de belastningar kroppen lätt utsätts för av andra så kallade ståstödsstolar, men behåller ändå möjligheten till rörelse och...

  7 957 SEK exkl. moms
 • 8 349 SEK exkl. moms

  Malmstolen 4000 i Classic-serien är en Svanenmärkt kontorsstol med framkantsgunga eller knäledsgunga där hela stolen gungar, men där rörelseaxeln är placerad strax under sätets framkant. Detta ger unika fördelar och optimalt stöd i svanken oavsett rygglutning. Då gungans hårdhet är...

  8 349 SEK exkl. moms
 • 8 034 SEK exkl. moms

  Svanenmärkta Malmstolen 7000 i Classic-serien är Malmstolen synkrongungemodell. Synkrongunga gör att ryggstödet rör sig dubbelt så mycket som sitsen då man gungar. Synkrongunga innebär ofta att man förlorar kontakten i ländryggen så att svanken inte får det stöd som är optimalt....

  8 034 SEK exkl. moms
 • 3 288 SEK exkl. moms

  HÅG Capisco Puls är en ny sadelstol för kontoret som formgivits speciellt för människor som arbetar i aktiva, moderna kontorsmiljöer. Lätt och dynamisk design gör den till det perfekta valet för en ny generation användare.Modell 8010 har en integrerad sitskudde och erbjuds för direkt beställning...

  3 288 SEK exkl. moms
 • 8 777 SEK exkl. moms

  Vi levererar som regel Håg Capisco i svart tyg (FAME) på dagen. Capisco, designad av Peter Opsvik, utmärks av den sadelformade sitsen. Med Capisco kan du variera sitthöjden, från låg ända upp till stående arbetsställning. Du kan arbeta rörligt och dynamiskt, men ändå i full balans. Perfekt till de moderna höj- och sänkbara borden.

  8 777 SEK exkl. moms
 • 7 523 SEK exkl. moms

  Nyckelbegreppen bakom HÅG H04 är balans och rörelsefrihet. Balans – för att det är den bästa utgångspunkten för rörelse; och rörelsefrihet – för att om du kan röra dig fritt så kan du lättare koncentrera dig på din arbetsuppgift.

  7 523 SEK exkl. moms
 • 7 234 SEK exkl. moms

  HÅG H05 är självklart enkel – du behöver bara en enda spak och en ratt för att anpassa stolen så att den följer varje rörelse du gör. Den patenterade SwingBack funktionen, gör det enkelt att svänga armstöden bakom stolsryggen. Obs! Armstöd och/eller huvudstöd beställs under fliken ”TILLBEHÖR”.

  7 234 SEK exkl. moms
 • 6 257 SEK exkl. moms

  HÅG Futu är en stol som både är enkel, elegant och riktigt smart. Nyligen utnämnd vinnare av det prestigefyllda priset ”red dot design award 2010” är den en frisk fläkt i en värld av sittmaskiner. I stolens kärna hittar du inBalance, en unik teknik som gör att du extremt enkelt kan reglera...

  6 257 SEK exkl. moms
Visar 1 - 12 av 125 artiklar