FÖRELÄSNINGAR

 

Bra hållning, ja tack!

Föreläsare: Ergonomispecialist från Ergoff
Längd: 60 min
Grundpris: 6 000 kr (exkl.moms). Resekostnader tillkommer.

Om Ergoffs föreläsare: Våra föreläsare har utbildningar med fokus på kroppen, som t.ex. leg. sjukgymnast, arbetsterapeut och lic. personlig tränare. Föredraget ger er kunskap kring hur vår kropp fungerar i olika arbetspositioner och inspiration till hur ni kan arbeta långsiktigt för att må bra på jobbet.


boka föreläsning

 

Innehåll

Tillhör du eller dina kollegor den tredjedel av Sveriges befolkning som har ont i ryggen varje vecka?

Musarm, gamnacke och ryggont – NEJ TACK!
Bundenheten kring våra datorarbetsplatser tenderar att öka. Det krävs inte många timmar per dag för att se en påverkan på hållningen initialt, vilket i ett senare skede leder till ont i kroppen.

Under vårt yrkesverksamma liv kommer vi arbeta framför en bildskärm x antal timmar per dag. Denna tid kommer påverka hur vi mår och hur vi ser ut. Arbetar du med en ogynnsam hållning finns risk att denna blir bestående och att kroppen säger ifrån i form av smärta. Gör du något ofta och repetitivt blir du bra på det, även om det är något som är ogynnsamt för kroppen.

Det finns hopp om bättring
För att komma till rätta med orsakerna till varför vi får ont behöver vi jobba förebyggande. Genom anpassad utrustning och kunskap kan vi förebygga både estetiska konsekvenser som gamnacke, dålig hållning etc. samt belastningsrelaterade problem som ryggskott, smärta i nacke/axlar osv. Under föreläsningen får du hjälp med hela kedjan: från kunskap kring hur din kropp fungerar – med konkreta övningar och exempel för att förbättra och stärka din hållning – till motivation och inspiration att genomföra långsiktiga insatser för en hållbar kropp.

Föreläsningens fokus
  • Anatomi
  • Hållning
  • Avlastning, rörelse och variation
  • Träningssövningar – motivation till förändring