FÖRELÄSNINGAR

 

Ergonomi för lokalvårdare

Åsa Ylisuvanto – Ergonomi för lokalvårdareFöreläsare: Åsa Ylisuvanto
Längd: 120 min
Grundpris: 9 500 kr (exkl.moms). Resekostnader tillkommer.

Om Åsa: Åsa har lång och gedigen erfarenhet av att jobba med människors arbetsmiljö – i alla olika typer av organisationer. Som leg. sjukgymnast och ergonom fokuserar hon på arbetlivets utmaningar – både ur kroppsligt och psykologiskt perspektiv. Med erfarenhet, kunskap och engagemang guidas ni för att omsätta teori till praktik. Åsa hjälper dig och dina kollegor att skapa ett hälsosamt arbetsklimat och bättre förutsättningar att må bra på jobbet!

boka föreläsning

 

Innehåll

Tyvärr visar forskning att långvarig sjukfrånvaro är dubbelt så vanlig bland städpersonal jämfört med genomsnittet för Sverige. Den vanligaste diagnosen är sjukdomar i skelettet och rörelseorganen.

Med ökad kunskap och rätt arbetsteknik kan vi dock förbättra förutsättningarna till bättre hälsa och minskad risk för arbetsskador i denna utsatta yrkeskategori. Utbildningen fokuserar på vad den enskilde individen själv kan göra för att må bra, orka mer och hålla sig skadefri.

Teori kompletteras med konkreta, praktiska exempel anpassat till den arbetsmiljö gruppen arbetar i. Om önskvärt och möjligt, kan den praktiska delen med fördel förläggas till den arbetsmiljö där gruppen jobbar, med befintlig städutrustning på plats. Grupper om max. 20 personer rekommenderas.

Föreläsningens fokus

Utbildningen fokuserar på vad den enskilde individen själv kan göra för att må bra, orka mer och hålla sig skadefri. Teori kompletteras med konkreta, praktiska exempel anpassat till individens arbetsmiljö.