Elevstation Aktiv

Elevstation Aktiv

exkl. moms 4 495 SEK inkl. moms 5 618,75 SEK
  • Antal
  • Visa pris exkl. momsinkl moms
  • Leveranstid: Måste bekräftas
  • Artikelnummer: E14246

Elevstation Aktiv
Lika självklart som det är att ha höj- och sänkbara arbetsbord på vuxnas kontor för god och varierad arbetsmiljö, lika självklart bör det vara för alla barn som går i skolan. Studier har nämligen påvisat att rörelse och aktivitet kan förbättra vår inlärnings- och koncentrationsförmåga. Klassrummen bör därför inredas så att det skapas förutsättningar för rörelse och aktivitet.

Med Atlas elevbord kan eleverna enkelt byta till att jobba stående. Borden är enkla att justera, inga elektroniska anslutningar krävs. Manuellt höj- och sänkbart elevbord där gasfjädern styrs med en spak placerad på sidan. Bordet levereras med bordsskiva i björk samt svart underrede.

I paketet ingår ståmattan Stand & balance mat School. Denna produkt gör ståendet mer dynamiskt och skonsamt, vilket i sin tur ökar motivationen att stå och arbeta. Aktivt stående innebär ökad muskelaktivitet, energiomsättning och blodcirkulation, vilket sammantaget leder till bättre hälsa. 

Mattan är tillverkad i miljöanpassad Polyuretan och är därför mycket enkel att hålla ren och till och med desinfektera vid behov. Materialet har antimikrobiska effekter. Detta gör att mattan ej absorberar smuts eller fukt.

Alla barn och unga är betjänta av fysisk aktivitet när det kommer till koncentration och inlärningsförmåga, men kanske allra mest barn och unga med koncentrations- och inlärningssvårigheter. Fysisk aktivitet i alla former (lek, sport, rörelsepauser, vardagsmotion) ökar även stresståligheten, vilket gör att kroppen inte reagerar lika mycket på stressande situationer och miljöer.

Barn och ungas läsförståelse kan öka markant av 12 minuter fysisk aktivitet innan en lektion och så lite som 4 minuter fysisk aktivitet räcker för att öka uppmärksamheten.

Bordsskiva i björk samt svart underrede. Slaglängd på borden är 72–105 cm.

Specifikation matta

  • Storlek: 60 x 52 x 2,5 cm
  • Vikt: 1,45 kg
  • Färg: Mörkgrå
  • Hål i hörnet för upphängning