Filtrera

Filtrera (visar 23 produkter)

Pris

Sortera efter

Rörelse

KONCEPT ERGOFF RÖRELSE
Världens bästa medicin heter fysisk aktivitet och kroppen älskar RÖRELSE.

Det organ som mår allra bäst av rörelse är hjärnan och att röra sig på jobbet vet man leder till ökad kreativitet, effektivare inlärning, bättre minne, förbättrad koncentration och förhöjd ”brainstormingsförmåga”. Fysisk aktivitet förbättrar också stresstoleransen och ger bättre återhämtning.

Forskningen visar att olika doser av rörelse gäller för bästa effekt av ovan förmågor, men all form av rörelse räknas och gör nytta. T.ex. sker den bästa inlärningen vid lågintensiv fysisk aktivitet, alltså mycket likt den rörelse som åstadkoms på Bike it eller Walk it.

Med dagens teknik kan vi mäta och se vad som händer i vår hjärna och kropp vid aktivitet, beslut, möten, intryck och reaktioner. Vid fysisk aktivitet producerar kroppen en rad positiva ämnen och hormoner. Lipoproteinlipas, som fungerar lite som”dammsugare” i kroppens blodkärl, aktiveras snabbt vid all form av rörelse. Myokiner, som spelar en viktig roll i fettförbränningen och för att motverka inflammationer, utsöndras i musklerna och påverkar i stor omfattning friska muskler, skelett, hormon och immunsystem.

Med Ergoffs RÖRELSE-produkter kan du ge kroppen enkel träning och ökad cirkulation, som minskar risken för smärta och obehag i rörelseapparaten.