Filtrera

Filtrera (visar 4 produkter)

Pris

Sortera efter

Variation

KONCEPT ERGOFF VARIATION
Att vara nyfiken, ha kul, upptäcka, variera och anpassa har utvecklat och fört människan fram genom evolutionen och vi har i alla tider fått belöning för vår förmåga till VARIATION.

Långvarig stillhet är evolutionärt avstannande, passivt, uppgivande och signalerar till kroppen att minska viljan att överleva, att upptäcka, att lära och ha kul. Forskningen visar tydligt att långvarigt stillasittande ger ökad risk för t.ex. hjärt- kärlsjukdomar, diabetes och depression. Idag är stillasittandets ohälsokonsekvenser större och allvarligare än effekterna av ”brist på motion och träning”. Det hjälper alltså inte att vi tränar en timme per dag om vi är stillasittande i mer än en timme flera gånger under dagen.

Under senare år har vi hört samma rön om långvarigt stående, vilket tydligt signalerar att det inte handlar om att sitta eller stå, det handlar om VARIATION. Ergoffs rekommendation är att skapa en förändring och variera var 30–40 minut oavsett om du sitter eller står. Hitta ett sätta att skapa påminnelse för denna förändring på din arbetsplats. Ett lysande exempel av påminnelse är att använda Paus it pausprogram där du samtidigt får tillgång till hundratals rörelse- och mindfulnessövningar.

Ergoff hjälper ert företag med alla lösningar ni behöver (föreläsning, produkter, support) för optimal variation och för fortsatt goda prestationer av medarbetare som mår bra på jobbet.