Ergonomiprodukter

Hela vårt sortiment av ergonomiprodukter hittar du under rubriken WEBSHOP i huvudmenyn

De flesta av oss tillbringar en tredjedel av vår tid på arbetet. En stor del av den tiden är bunden vid den egna arbetsplatsen. Datoriseringen har gjort att allt större del av arbetet är styrt till tangentbord, mus och bildskärm. Detta ensidiga och repetitiva arbete ställer i sin tur stora krav på arbetsmiljön för att minimera den negativa påverkan på kroppen det statiska arbetet innebär. Våra kroppar, vår hållning, muskler, leder och organ är på väg att formas av det ensidiga datorarbetet i allt större grad. Med rätt anpassade ergonomiprodukter kan många av dessa långsiktiga skadeverkningar förhindras. Genom vägledning i arbetsmiljöverkets föreskrifter och dess råd och rekommendationer tillhandahåller Ergoff ergonomiprodukter som på olika sätt förbättrar arbetsförutsättningarna och minskar riskerna för framtida hälsoproblem.

Så undviker du musarmMusarm har varit ett problem sedan mer än 15 år tillbaka och kan beskrivas som besvär i fingrar, hand, armbåge, skuldra eller nacke betingat av ensidig och ogynnsam mushantering. Här har Ergoff ett stort antal lösningar som varit lyckosamma i bekämpandet av dessa åkommor. Centrala muslösningar som t.ex. Rollermouse och Mousetrapper kan ofta avhjälpa dessa problem. Ibland kan ortopediskt utformade möss vara bra alternativ.
Till ERGONOMISKA MUSLÖSNINGAR »

Även omfattande tangentbordsarbete kan ge upphov till dessa typer av problem. Det beror ofta på att vi jobbar för mycket i position rakt ner mot bordet fast våra armar är konstruerade för att jobba mer i position med tummarna uppåt. För de som upplever problem vid tangentbordsarbete kan ett delbart och vinklingsbart tangentbord vara en lösning. För speciellt kvinnor rekommenderas ofta ett smalare tangentbord.
Till ERGONOMISKA TANGENTBORD »

 

Din nacke eller ryggs hälsa kan bero på din bildskärms placering

Felaktig bildskärmsplacering är ofta en orsak till så kallad gamnacke och andra hållningsrelaterade problem. Om skärmen är placerad för lågt, för högt eller för långt ifrån dig så kommer du automatiskt att inta ohälsosamma positioner för din nacke och rygg. Detta är också ett mycket vanligt problem vid arbete direkt med laptop. En gasbaserad monitorarm ger dig möjlighet att ALLTID med lätthet justera din monitors läge så att det är optimalt för dig. Det är ett måste på arbetsplatser där flera olika jobbar och gör mycket stor nytta inte minst på höj- och sänkbara bord där betraktningsvinkel kan variera från sittande till stående. Dessutom underlättar den vid interaktion med kollegor och/eller kunder.
Till MONITORARMAR »

Om du jobbar kontinuerligt med din laptop utan extern bildskärm, så är ett laptopstöd som ger en högre höjd för din bildskärm ett måste. Detta kompletteras med externt tangentbord och mus. Allt är lätt och kompakt så att du får med dig det i laptopväskan.
Till LAPTOPTILLBEHÖR »

Avlasta dina armar så mår din nacke och dina skuldror bättre

I arbetsmiljöverkets föreskrifter för bildskärmsarbete står att det ska finnas tillräckligt mycket plats för att vila underarmarna i anslutning till tangentbordet. Ett underarmsstöd skapar detta utrymme och ger ett mjukt stöd för underarmarna samtidigt som dina händer kommer i position strax över tangentbordshöjd.På så vis slipper du vinkla handlederna uppåt då du skriver och undviker då de problem i handled och underarmar som det kan ge upphov till.
Till UNDERARMSSTÖD »

Sitt inte ihjäl dig

För mycket stillasittande är en stor riskfaktor för flera av våra folksjukdomar – inklusive hjärt och kärlsjukdomar. En ergonomiskt riktig arbetsplats bör innehålla variationsmöjligheter så att du också kan stå och jobba under arbetsdagen. Även långvarig stillastående har sina negativa hälsokonsekvenser. Variation är nyckeln och en arbetsplatsmatta eller ännu hellre en balansplatta avsedd för variationsrikt stående gör det både bekvämare och nyttigare att stå.
Till AKTIVT STÅENDE »
Till AKTIVT SITTANDE »

Vad säger AFS?

Läs mer om ”ARBETE VID BILDSKÄRM” »
(Arbetarskyddsstyrelsens föreskrift)