När du redan har ont

Du kan ha överansträngt dig, skadat dig på fritiden eller på jobbet eller med åren blivit utsatt för förslitningsbesvär. Då finns det avlastning och stöd att använda sig av för att minska smärtan. Det finns även stöd som hjälper dig till en bättre hållning genom att strama åt när du t.ex. sitter fel med framskjutna axlar. Andra gånger kan det gälla arbetsuppgifter som sliter på kroppen så att det kan vara berättigat med t.ex. ett ländryggsstöd.

Vad är stöd och ortoser?

Ortoser stödjer det motoriska systemet vid skador och sjukdomar på stödapparaten och kan påskynda läkning. Målet är att hjälpa människor att öka sin mobilitet.

Ortoser kan stabilisera, immobilisera och avlasta kroppen eller påverkade extremiteter, eller ge fysiologiskt korrekt vägledning. Felpositioneringar kan därför motverkas eller korrigeras. När det gäller permanenta skador kan stöd och ortoser upprätthålla funktioner och förhindra eller minska smärta.

Handledsortoser är exempelvis en vanlig hjälp för att minska smärta och ansträngning och ge tid för läkning av problem runt handleden. De kan även användas förebyggande i arbetsmoment där repetitivt arbete förekommer (repetition framkallar ofta problem). Lösningar för hela kroppen och för olika behov finner du hos Ergoff. De mest frekventa stöden och ortoserna finner du även här i vår webbutik, men kontakta oss gärna om du söker andra lösningar.

Om du är drabbad av ihållande eller tilltagande smärta eller stelhet bör du alltid rådgöra med läkare och/eller sjukgymnast – exempelvis via företagshälsovården om sådan finns – så att rätt diagnos, analys och behandlingsplan kan fastställas. Det är då också extra viktigt att din fysiska arbetsmiljö, arbetsteknik och arbetsställningar analyseras.

Ofta finns alternativa lösningar, individuell arbetsplatsanpassning och goda råd som hjälper dig på vägen. Här har Ergoff en stor specialkompetens och hjälper dig att på din egen arbetsplats, prova ut lösningar som verkligen fungerar.