Köpvillkor

Välkommen att handla från Ergoff Miljö AB, organisationsnummer 556595-7809. Vi säkerställer en trygg e-handel bland annat genom att till fullo uppfylla de regler som finns i konsumentköplagen för privatkonsumenter och i köplagen för företag. 

Utomlandsbeställningar
Ergoffs webbutik säljer och levererar varor, förutom inom Sverige, endast till Norge, Danmark och Finland.

Utdrag från www.toll.no gällande personnummer
Bruk av fødselsnummer ved fortolling Når du deklarerer en vare til Tolletaten, må du også oppgi fødselsnummeret ditt ved deklareringen. Hvis en annen enn du selv deklarerer varene på vegne av deg (for eksempel transportøren, når du handler på utenlandske nettsider), trenger vedkommende fødselsnummeret ditt i deklareringen til Tolletaten. Du kan derfor bli bedt om å oppgi fødselsnummer (11 siffer) når du handler i utenlandske nettbutikker. Hvis du ikke ønsker å oppgi fødselsnummeret til nettbutikken, kan du spørre nettbutikken om du kan oppgi nummeret direkte til transportøren hvis han har behov for det.

Produkter
Förutom de produkter som är köpbara i webbutiken tillhandahåller Ergoff en stor mängd produkter och lösningar framför allt inom kontorsinredning. Om du inte hittar det du söker är du välkommen att mejla dina önskemål och frågor till info@ergoff.se så återkommer vi med personliga svar, offerter, förslag med mera. Våra duktiga representanter på fältet, som bemannar stora delar av landet, har också möjlighet att besöka er för att gå igenom specifika behov, önskemål och annat.

Priser
Våra priser anges i svenska kronor (SEK) exklusive moms i samtliga kanaler. I vår ehandel kan du enkelt ställa om priserna till inklusive moms.
Priserna gäller tills vidare. För produkter som ingår i olika kampanjer gäller priserna under aktuell kampanjperiod. Efter mottagen och bekräftad beställning kan pris endast ändras på grund av omständigheter som vi inte råder över (t.ex. höjda skatter, valutaförändringar etc.) samt vid uppenbara felaktigheter i det angivna priset.

Ergoff förbehåller sig rätten att häva genomförda köp och beställningar vid tekniska fel med webshopen.

Leveranstider
I nätbutiken framgår det om varan finns på lager och om förväntad leveranstid. Då transporttiden beror på varans beskaffenhet, orderns storlek samt vart varorna skall levereras, definierar vi leveranstid med när varorna skickas från vårt lager eller från vår tillverkare.
Normalt sänds lagervaror inom dag och produkter som tillverkas mot order inom 3 – 4 veckor. Ring oss på 18-18 68 80 eller sänd ett mail till info@ergoff.se om du vill avtala en bestämd leveranstid.

När Ergoff Miljö AB mottagit och registrerat din order reserveras varorna i vårt ordersystem. Detta gör att vi kan garantera att "först till kvarn" också får varorna först, även om inte alla varor på beställningen finns för leverans.

Orderbekräftelse
Då vi behandlat din order får du automatiskt en orderbekräftelse via mail som du inte behöver svara på om allt ser ut att stämma i din beställning. Observera att leveranstiden är preliminär och att vi inte kan lova leverans på exakt dag. Om det är av stor vikt – t. ex. vid inflyttning, invigning etc. – och du begär det särskilt, uppdrar vi speciellt till transportören att leverera exakt dag. Detta kan innebära en extra kostnad för dig som kund och meddelas i sådana fall av Ergoff.

Fraktkostnader
Fraktkostnaden baserar sig på hur mycket du handlar. Lägsta kostnaden är 159 SEK, därefter debiteras frakt med 6% av ordervärdet. Beställning lagd i vår e-handel som överskrider 15 000 SEK, levereras fraktfritt.

Transport
Leverans till företag sker med DB Schenker. I transportuppdraget ingår normalt leverans till yttre port i gatuplan. Om din arbetsplats inte alltid är bemannad mellan 08.00–17.00 måste du ange vilka tider det är obemannat, alternativt begära telefonavisering för 70 kr extra. Uppbärning i t.ex. trappor kan inte garanteras. Om annan transportlösning önskas måste detta anges och kan då komma i fråga för extra debitering. Ansvaret för varan övergår till kunden i samband med att transporthandlingarna signeras av kunden. Om synliga emballageskador eller misstanke om transportskada på godset föreligger ska detta anmälas till chauffören direkt. Dold transportskada MÅSTE anmälas till oss inom tre dagar för att transportskadan ska kunna godkännas. I samband med detta bör emballage sparas.

Leverans till privatpersoner sker för varor under 20 kg med DB Schenker Privpak. Varorna hämtas då ut vid ditt närmaste utlämningsställe för ombud. Du får SMS-avisering om var och när du kan hämta ut dina varor. Större gods levereras med DB Schenker på dagtid. Du får då en telefonavisering (kostnadsfritt) från DB Schenker där utkörningsdag, samt om det blir för- eller eftermiddag, avtalas. Om DB Schenker kört ut till din adress utan att du är där anses deras uppdrag fullgjort och du får antingen hämta varorna på DB Schenkers terminal eller betala extra för en utkörning till. Ansvaret för varan övergår till kunden i samband med att transporthandlingarna signeras av kunden. Om synliga emballageskador eller misstanke om transportskada på godset föreligger ska detta anmälas till chauffören eller utlämningsombudet direkt. Dold transportskada måste anmälas till oss inom tre dagar för att transportskadan ska kunna godkännas. I samband med detta bör emballage sparas.
 

Betalning
Direktfaktura
Fakturering direkt från Ergoff Miljö AB erbjuds till kreditgodkända aktiebolag, offentliga organisationer och myndigheter. Vid direktfakturering skickas fakturan direkt från Ergoff med vanligtvis 30 dagars netto. Ergoff förbehåller sig rätten att kreditpröva kunden och ev. meddela andra betalningsvillkor om detta är erfoderligt.

Kortbetalning
Kortbetalning med VISA/MasterCard erbjuds till företag, organisationer och privatpersoner inom Europa. Partner för kortbetalning är Svea Ekonomi AB.

Svea-Faktura
Betalning via Svea-Faktura erbjuds i samarbete med Svea Ekonomi till svenska företag, organisationer och privatpersoner. För att handla mot Svea-Faktura måste du ange ditt personnummer eller organisationsnummer. Förutsättning för att få handla mot faktura är bland annat att du som privatperson är registrerad i folkbokföringsregistret i Sverige och är över 18 år. Du får inte ha några betalningsanmärkningar. För företag gäller att det måste var registrerat i bolagsverkets register. Samtliga Svea-Fakturor är av Ergoff Miljö AB överlåtna till Svea Ekonomi AB. Fakturans betalningsvillkor är 10 dagar.  Vid försenad betalning utgår påminnelseavgift med det belopp som är tillåtet enligt lag, f.n. SEK 60:- exkl. moms till privatpersoner och 450:– exkl. moms till företag, samt dröjsmålsränta med 2 % per månad. Vid utebliven betalning överlämnas fakturan till inkasso.

Svea Delbetalning
Svea Ekonomi AB erbjuder Dig som privatperson att, efter godkänd kreditprövning som sker efter Du fyllt i personuppgifterna i Kassan, teckna ett kontokreditavtal på de villkor som framgår av de allmänna villkoren till bilagt kontoavtal. Ett kontoavtal innebär att Du får en kredit som Du kan använda till inköp hos till Svea anknutna leverantörer. För varje tillfälle Du betalar till Svea så kan Du disponera motsvarande kreditutrymme som Du amorterar för andra inköp under den tid som kontokreditavtalet gäller. Krediterbjudandet gäller det belopp som anges i kontoavtalet. Kredittiden väljer Du genom att kryssa i det alternativ som passar Dig bäst. Du åtar Dig att inom kredittiden återbetala hela krediten. Det innebär att Du varje månad måste betala minst den summa som framgår av det val Du gjort. Självklart kan Du betala mer eller betala hela krediten på en gång utan att detta kostar något extra. Om Du vill utnyttja kontokrediten under kredittiden för andra köp kommer – för att krediten skall vara slutbetald inom den avtalade kredittiden den lägsta månadsbetalningen att höjas. Ju kortare kvarvarande kredittid desto högre lägsta månadsbetalning. Vill Du ha kvar samma lägsta månadsbetalning kan Du kontakta Svea på telefon 08-7352969 och ansöka om förlängd kredittid. Av datatekniska skäl kommer Svea, om Du utnyttjar kontokrediten för flera inköp att tills vidare fakturera Dig separat för de olika köpen. Självklart slipper Du i så fall att betala för mer än en aviseringsavgift per månad. Om Du inte särskilt meddelar Svea kommer Svea att för Din räkning att betala Ditt inköp hos Ergoff Miljö AB. Har Du några frågor så kan du ringa 08-7352969 för närmare information. Läs mer om allmänna villkoren på www.sveawebpay.se/kontovillkor

Garantier
Produkter beställda i Ergoffs webshop och som levererats av Ergoff har i regel 2 års garanti. I enstaka fall kan det däremot vara så att tillverkare och underleverantörer till Ergoff erbjuder något kortare garantitid, varför Ergoff då förbehåller sig rätten att hänvisa till underleverantörens/tillverkarens villkor. För att undvika missförstånd rekommenderar vi därför dig som kund att alltid fråga efter garantitid om detta inte framgår tydligt innan köp. Arbetsstolar har i regel 5 års garanti. För massagefåtöljer gäller 2 års garanti för privatpersoner och 1 års garanti för företag. Företag som nyttjar fåtöljerna betydligt mer frekvent än i hemmet tecknar ofta driftsgarantiavtal med s.k. ”på plats-garanti” i 2–3 år. Kontakta alltid Ergoffs kundtjänst innan en ev. retur p.g.a. reklamation.

Öppet köp
Om du önskar öppet köp i upp till två veckor för en produkt anger du Öppet köp i kommentarsfältet. Öppet köp tillämpas för de flesta tillbehörsprodukter och lagerförda arbetsstolar för att Ergoffs lösningar ska fylla sitt behov och ge trygga, nöjda kunder. Vid retur i samband med öppet köp svarar kunden för att produkten returneras i sitt originalemballage och i oklanderligt skick. Inga anteckningar eller annan åverkan får ske på originalemballaget. Kundens enda åtagande för att ha möjligheten att prova sin lösning är att svara för ev. returfraktkostnad. Om valt betalsätt är faktura med 30 dagars betaltid, krediteras fakturan i samband med att godkänd retur kommit Ergoff tillhanda. För redan betald vara sker återbetalning på samma sätt.

Returer/Reklamationer/Fraktskador
Om du vill returnera/reklamera eller blivit utsatt för en fraktskada fyll i vår RMA-blankett. Ifylld blankett sänds till adm@ergoff.se. Vi återkommer till dig med vidare information och beslut om åtgärd. 

Registrering och hantering av personuppgifter
Att skapa ett eget konto och inloggning är frivilligt, men underlättar för dig som är återkommande kund. I det fall du väljer att skapa ett konto så lagras personuppgifterna av oss. Dina personuppgifter på www.ergoff.se skyddas med ditt användarnamn och lösenord.

Vi värnar om din integritet och du ska känna dig trygg när du anförtror oss dina personuppgifter. Vi utgår från gällande dataskyddslagstiftning i all hantering av personuppgifter. Du kan ta del av Ergoffs policy för behandling av personuppgifter här på hemsidan under fliken ”Om oss” och ”Behandling av personuppgifter”.

Till sist – är du nöjd?
Meddela oss omgående om det är något du inte är nöjd med så lovar vi att göra vårt bästa för att hjälpa till. Gör oss en tjänst och tipsa dina vänner och affärsbekanta om du är nöjd med oss. Vi existerar och utvecklas sedan starten 1995 av ett enda skäl och det är genom nöjda kunder som fortsätter att handla av oss. Vi är ödmjukt medvetna om detta och gör vårt bästa för att hjälpa dig till en bättre lösning så att du ska kunna må bra, trivas och göra ett ännu bättre jobb.