S A A R (Stöd, Avlastning, Avslappning, Rörelse)

Malmstolen kontorsstolLåt kroppen bestämma när du väljer kontorsstol

Det finns ingen stol som passar alla. Kroppar ser inte likadana ut och olika arbetsuppgifter kan ge helt skilda möjligheter till rörlighet och bra ergonomi. Malmstolen är konstruerad utifrån denna kunskap. När   andra  arbetsstolar tvingar kroppen att anpassa sig, gör Malmstolen tvärtom.

 

Malmstolen kontorsstol System TherapodDet unika självformande ryggstödet – System Therapod 

Innanför dragkedjan på ryggstödets baksida finns ett inställningssystem. Det består av fyra justerbara elastiska band runt ett plastskal. Vid leverans är dessa band inställda i en mycket   noggrant beräknad neutralinställning. Tack vare bandens elasticitet formar sig ryggstödet till användarens naturliga ryggprofil och ger på så sätt en mycket stor anläggningsyta. Denna   förinställning passar 70–80% av befolkningen.

19 av 20 som får Malmstolen presenterad av oss väljer att köpa den

När användarna på egen hand får möjlighet att prova ut olika ergonomiska arbetsstolar i sin egen arbetsmiljö väljer 77 % Malmstolen. När vi är med och ställer in stolen väljer 19 av 20 Malmstolen. Det finns en anledning till det! Malmstolen är konstruerad med ett enda syfte; att fungera i arbetet. Malmstolen befrämjar en bra hälsa, genom att förebygga och lindra belastningsbesvär och är uppenbarligen också den mest bekväma arbetsstolen när användaren själv får välja.

Malmstolen godkänd av SP för ESD- och 24-timmarsbruk

  • Malmstolen är certifierade enligt SS-EN ISO 14001:1996.
  • Malmstolens samtliga modeller är godkända enligt Europa-normen EN-1335.
  • Malmstolens modeller 4000, 7000, R4, R7 och Cpod är testade och godkända för 24-timmarsbruk av "SP Sveriges Provnings- och Forskningsinstitut".
  • Malmstolen 4000, 6000 och 7000 kan fås i ESD-utförande godkänt av "SP Sveriges Provnings- och Forskningsinstitut"


Gå till våra olika modeller av Malmstolen »

Malmstolen DuxsäteModern forskning ligger bakom Malmstolens sittkoncept

Målsättningen med Malmstolen är att så långt som möjligt förebygga belastningsbesvär som ont i rygg, axlar, nacke och olika följdverkningar som t.ex. domningar i armar och händer. Hela Malmstolens verksamhet och produktutveckling bygger på aktuell internationell forskning inom belastningsergonomi. Det gäller framför allt biomekanik, fysiologi och neurologi, men även bl.a psykologi. Grundstenarna i Malmstolens lösning kallas SAAR (Stöd-Avlastning-Avslappning-Rörelse). Malmstolens konstruktion av arbetsstol med det patenterade ryggstödet och Dux-sätet ger en mycket bra avlastning. Betydligt bättre än flertalet andra tillverkare. Bra avlastning och fördelning av tryck på en så stor yta som möjligt är en förutsättning för avslappning och bra blodgenomströmning i musklerna.

 

De små, men viktiga rörelserna

Malmstolen PlastskalDe elastiska banden inne i ryggstödet gör att rörelser absorberas in i stolen. Sjunker vi ihop med ryggen trycks den in i ryggstödet, men elasticiteten i banden kommer "likt en slangbella" att tvinga upp oss i rätt ställning igen.

Med en traditionell "träplatta med stoppning utanpå" kommer vi att knuffa oss bort från ryggstödet vid samma typ av rörelse. Vi sjunker då lättare ihop och riskerar att fastna i denna dokumenterat skadliga sittställning.

Ryggstolpen är tillverkat i ett fjädrande material. Om man har en gungstol och låser denna funktion, blir många stolar nästan helt statiskt fixerade. Med malmstolens konstruktion medges en viss svikt även då den ev. gungan (beroende på vilken modell) är låst. På så vis undviks en statisk fixering även av kroppen och blodcirkulationen och näringsutbytet i bl.a ryggradens diskar underlättas även i denna situation.

Genom ett samarbete med den välkända svenska sängtillverkaren DUX, har Malmstolen utvecklat Pascalsätet. Med ett sofistikerat spiralsystem formar sig sätet på ett utomordentligt sätt till brukaren och viktfördelningen och komforten är överlägsen traditionella stoppningsmaterial.

Då både ryggstödet till Malmstolen och Pascal-sätet från DUX på ett så unikt sätt kan formanpassas till individen, kan vi alltså uppnå en mycket god avlastning och viktfördelning i kombination med stolens övriga inställningsmöjligheter. Detta bekräftas också om man bekläder stolarna med tryck- och värmekänsliga mätmattor. Med tryckmattor kan man se viktfördelningen, med värmemattor kan man se hur en ökad avlastning och avslappning resulterar i en förbättrad blodcirkulation med en ökad värmedistribution som följd.