Ut i naturen

Natur och utemotion ger avkoppling… Att vara i naturen, ”bara vara” och låta sinnena spontant hämta intryck från naturen ger återhämtning och stressreducering. Ute i naturen får hjärnan ”vila” och återhämtning i den miljö som vi en gång utvecklats för. Passa på att unna dig lite tid ute i det fria… nu är tid att njuta av dofter från nyutslagna knoppar och nyklippt gräs. 

Vi hjälper dig att må bra på jobbet!

 

KONTAKT

 
Kontakta oss på Ergoff

Kontakta oss på Ergoff
Ring: 018-18 68 80
Mejla info@ergoff.se

 
Beställ ”Ergonomihjälp i mobilen”


Ergonomihjälp via mobilen

Med en enkel knapptryckning beställer du vår nya tjänst – ergonomisk genomgång av din arbetsplats via mobilen. Fungerar lika bra om du sitter på kontoret, jobbar hemma eller är på arbetsresa.

En ergonom hos Ergoff hjälper dig att hitta en fördelaktig arbetsposition för din rygg, nacke och armar och guidar dig så du kan justera din befintliga utrustning så optimalt som möjligt. Har du känningar eller besvär tar vi extra hänsyn till det. Ser vi att det finns förbättringspotential, får du personliga tips och råd samt förslag på vilka ergonomiska lösningar som skulle underlätta för dig.

Så här går det till
När du beställt produkten i webbutiken blir du kontaktad via mail och ombeds kort beskriva dina önskemål och eventuella besvär samt svara på några frågor. Vi bokar en tid och du blir sedan uppringd via Facetime eller Microsoft Teams.

 

 

Odla krasse och tomater hemma

Våren, en tid för odling

Vill du också odla själv men har ingen utomhusodling? Använd fönsterbrädan i stället – det går utmärkt att odla inomhus om bara läget är soligt och ljust.

Bra alternativ att komma igång med är smörgåskrasse och tomater, krassen kommer du kunna skörda redan efter en vecka men tomatplantorna får du följa någon månad innan du kan smaka en egenodlad tomat.

Odla krasse kan du göra på nästan vad som helst som håller fukten. Helena Lyth delar på ”helenalyth.se” med sig av ett härligt exempel på hur du inom en vecka kan få din egen grönskade äggkartong:

 


Tomater kräver lite mer tålamod och omsorg, men knappast något smakar väl så gott som en solvarm tomat! Köp hem tomatfröer och plantjord så kan du komma igång med odlingen hemma. Återanvänd gärna en avklippt mjölkförpackning som såkruka.

 

Sadelstol från Support Design


Sjukvård

Att sitta bekvämt är en av Ergoffs hjärtefrågor och med vår stora mix av suveräna stolsleverantörer, är det ett fantastiskt roligt uppdrag för oss att få bidra med nya stolar på en arbetsplats.

Inom sjuk- och tandvård är en bekväm stol ofta en sadelstol, eftersom den gör att man sitter högre upp och benen vinklas mer nedåt än framåt. Denna sittställning har fördelarna att:
• Höftleden får en mer öppen vinkel
• Det är lättare att sitta med bibehållen god hållning i rygg och nacke
• Vårdgivaren kommer närmare patienten, vilket ger mindre risk för känningar i exempelvis skulderpartiet eftersom armarna inte behöver sträckas fram lika långt för att nå
• Vi blir mer mobila och flexibla, vi rör oss och varierar arbetsställning mera

 

Så håller du träningsmotivationen uppe i kristider
Träningsmotivation i kristider

Motivation är en drivkraft som får oss att göra saker. Gå till jobbet. Träna. Men när förutsättningarna förändras – när en virusepidemi förpassar oss till hemmet, de sociala kontakterna blir färre och gymmet stänger – sätts motivationen på prov. Risken är att många av oss blir stillasittande och inaktiva.

Har man inte några direkta rutiner för att röra på sig kan det vara svårt att skapa dem utan stöd, säger Karin Weman Josefsson, motivationsforskare vid Högskolan i Halmstad. Hennes forskning handlar om hur man kan integrera vetenskapligt testade motivationsstöd i appar och andra digitala hjälpmedel.

– Du behöver ett tydligt mål till varför du ska träna! Motivationen till träning styrs av de underliggande motiven till varför vi tränar, förklarar hon. Är målet tydligt – kopplat till prestation, hälsa eller en stark identitet som en sportig person – har vi stora möjligheter att klara anpassningen till en annan tillvaro.
– Många har en övertro på att det är viljestyrka det handlar om. Egentligen handlar det mer om planering och flexibilitet att hitta lösningar.

 

 
 
Vill du prenumerera på Ergoffs nyhetsbrev och få det i din mail, anmäler du ditt intresse för brevet på https://www.ergoff.se/kunskap/nyhetsbrev.html.
Du kan sedan närsomhelst avregistera dig genom att klicka på länken ”Avregistrera mig »” längst upp under brevhuvudet.
DELA PÅ  
Dela på Facebook
 
Dela på Twitter
 
Dela på LinkedIn