Pressrum

Snabbfakta om Ergoff AB
  • Specialistföretag inom ergonomi, inredning och friskvård – med säljarkår utbildade till leg. sjukgymnaster, ergonomer och arbetsterapeuter
  • Nordisk distributör av bl.a. Orthomouse, Goldtouch-mouse, Kinesis Freestyle och Kinesis Advantage keyboards, Type Matrix EZ-reach keyboard
  • Grundades 1995 av Per-Arne Nilsson, omsätter c:a 70 miljoner och har c:a 35 anställda.
  • Huvudkontor i Uppsala och säljkontor även i Stockholm, Göteborg, Norrköping, Västerås, Örebro, Växjö, Helsingborg, Malmö, Alingsås, Halmstad, Karlstad, Bollnäs, Sundsvall och Umeå
  • Vision: Att alla organisationer ska prioritera anpassning av sina arbetsplatser, så att personalen kan arbeta effektivt och må bra på jobbet
Kontaktuppgifter
Huvudkontor: Hållnäsgatan 5, 752 28 Uppsala
Telefon: 018-18 68 80
Fax: 018-18 68 81
Kontaktperson för pressfrågor: VD Hanna Larsson
Kontakta Ergoff för mer information »

 


NYHETER

2018-11-09 Ergoff tecknar avtal med SKL Kommentus gällande arbetsstolar. Se PRESSRELEASE »

2013-08-05 Ergoff välkomnar en ny medarbetare, Malin Lundqvist i Karlstad. Malin kommer att jobba både som försäljningschef för Ergoff i hela landet och som säljare i distrikten Värmlands län/Dalsland.

2013-05-24 Vi har på kort tid rekryterat nya medarbetare till Ergoffs ”dream team” och vi säger därför välkommen till Sandra Söderblom (Sundsvall) och Fredrik Saarnak (Växjö).

2012-09-20 Ergoff inviger de nya lokalerna på EA Rosengrens gata i Göteborg. Totalt ett sjuttiotal deltagare – en blandning av hela Ergoff Sydväst, Tomas och Per-Arne från HK, leverantörer och framför allt många representanter för olika organisationer och företag. Ett mycket välordnat arrangemang med fantastiskt god och bra servering, ett energifullt framförande av Tomas och superprofessionell underhållning av komikern/magikern Stefan Odelberg.

2012-08-24 Invigning av de nya lokalerna på Norra Obbolavägen i Umeå under ledning av Jonas Bergsten och Håkan Bergdahl – Ergoffs representanter i Västerbotten. Tomas Gustafson från HK gästade evenemanget, som blev en lyckad heldag med god mat och dryck.

2012-08-06 Ergoff etablerar försäljningskontor på Esplanaden i Sundsvall. Samtidigt förstärks försäljningskontoren i Stockholm, Göteborg och Uppsala.

I Stockolm börjar Eleonor Jonsson som säljare. Eleonor är leg. sjukgymnast och bearbetar bland annat Järfälla, Solna–Sundbyberg, Bromma, Alvik, Vasastan och Östermalm.

Vårt Göteborgskontor förstärks av en fjärde säljare, Linda Jonsson, som är en erfaren leg. sjukgymnast med mer än fem års erfarenhet av dagliga arbetsplatsbesök och ergonomiska arbetsplatsanpassningar.

I Uppsala har vi avtackat Ejvor Sassarini som efter nästan tio år som säljare och ergonom hos Ergoff har gått i pension i somras. Anneli Jansson som är utbildad friskvårdskonsulent med många år som friskvårdare inom landstinget och idrottslärare i skolan tar nu över stafettpinnen. Anneli som även är byggnadsingenjör kommer närmast från en tjänst som utesäljare inom byggsektorn.

2012-01-31 Ergoffs insamling till ActionAid under december–januari skrapade ihop 23 400 kr, vilket genom ActionAids försorg kommer att ge 117 fattiga kvinnor och deras familjer möjlighet till hållbar försörjning och en ljusare framtid. Kvinnorna får en dräktig get i gåva, som ger familjen mjölk – både att dricka och att sälja på marknaden. På så sätt kan familjerna snabbt få förbättrade livsvillkor.

2012-01-22 Ergoff blir en av Edsbyns kontorsmöblers auktoriserade återförsäljare i Göteborg och tecknar kontrakt på ny utställningslokal i företagsintensiva Högsbo industriområde – med adress invid Dag Hammarsköldsleden – E A Rosengrens gata 13 D, 421 31 Västra Frölunda. Inflyttning beräknas till mitten av mars.

2012-01-15 Ergoff etablerar sig i Bollnäs och Gävle-Dalaregionen genom att rekrytera Stefan Svensson, som tidigare jobbat med bland annat arbetsstolar, skyddsskor och arbetskläder i femton år.

2012-01-09 Ergoff förstärker samarbetet med Edsbyn kontorsmöbler i Umeå och etablerar en ny möbelutställning i nya området Flottaren, beläget i söder invid Umeälven mellan flygplatsen och centrum (Norra Obbolavägen 131 D, 904 22 UMEÅ). Inflyttning i mitten av februari.

2012-01-04 Ergoff blickar tillbaka på ett framgångsrikt 2011 – med en ökad omsättning på lite mer än 30% (ca 10 miljoner) till dryga 41 miljoner jämfört med föregående år – och med 85% eller 19 miljoner jämfört med 2009.

2011-08-08 Lena Sylvén, leg. sjukgymnast med bland annat erfarenhet från Boråshälsan, börjar hos Ergoff med stationering i Alingsås. Samtidigt etablerar Ergoff kontor i Helsingborg med leg. sjukgymnast Alexandra Mårtensson på plats. Rebecka Ullholm förstärker säljkontoren i Sthlm och Uppsala.

2011-06-07 Ergoff anställer och välkomnar Marie Brattse och Hanna Larsson till företaget. Båda är knutna till regionkontoret i Göteborg.

2011-05-04 Ergoff lanserar, som nordisk distributör, Swiftpoint i Sverige – musen som kan förändra vårt sätt att styra laptopen – för alltid. Swiftpoint är en unik muslösning laddad med smarta funktioner som utvecklats av ett team på Nya Zealand.

2011-04-07 Ergoff och Edsbyn kontorsmöbler firar det nyligen inledda samarbetet genom att bjuda till ”invigningsmingel” hos Ergoff i Uppsala. Under kvällen får gästerna chans att kika runt i den nya möbelutställningen och kreativa studion samtidigt som det bjuds på god mat och dryck. Ergoffs VD Per-Arne Nilsson och delägare Tomas Gustafson pratar bl.a. om Ergoffs utveckling från ”Människan i rummet” till ”Människan och rummet”.

» Läs mer om vårt Edsbynsortiment

2011-02-17 Ergoff firar 15-år genom att introducera Orthomouse – ortopedmusen i Sverige. Orthomouse, som skapats av en ortoped i Brasilien, baseras på omfattande forskning om den mänskliga handens och armens funktionella position. » Läs mer om Orthomouse

2011-01-29 Ergoff blir nordisk distributör för den amerikanske tillverkaren Goldtouch ergonomiska möss. Möss med tråd finns både för högerhänta och vänsterhänta – i högerutförande även trådlöst med bluetoothteknologi.
» Läs mer om Goldtouch ergonomiska möss

2011-01-03 Ergoff ”öppnar portarna” till den uppdaterade webbutiken som bl.a. fått ny grafisk form och ökad användarvänlighet.

Pressrelease 2013-09-26
Uppsalaföretaget Ergoff utsett till Gasellföretag

Uppsalaföretaget Ergoff, verksamt inom ergonomi och kontorsinredning har av Dagens Industri blivit utsett till Gasellföretag. Även andra företag i länet har troligen i dagarna blivit utvalda till denna exklusiva skara av snabbväxande företag, som utgör c:a 0,5 % av alla aktiebolag.
 

Begreppet Gaseller är skapat av den amerikanske forskaren David Birch. Redan på 1980-talet visade han att det är de små snabbväxande företagen som skapar de flesta nya jobben, till skillnad från ekonomins elefanter som alltid måste effektivisera och ofta minskar sysselsättningen.

Det är fantastiskt roligt och stimulerande att få denna utmärkelse. Av de 0,5% av företagen som utses till Gasellföretag så blir de flesta Gaseller under början av sitt företagande, då man ofta lättare kan dubbla sin omsättning. Dessutom finns de flesta snabbväxarna inom den digitala industrin i dag. Så att Ergoff lyckas med detta under sitt 18:e verksamhetsår, i en mogen analog bransch och i en period av långdragen lågkonjunktur gör inte saken sämre, kommenterar Per-Arne.

Företaget drivs av tävlingsmänniskor, nämligen den flerfaldige guldolympiern och snabbskrinnaren Tomas Gustafson och hans dåvarande tränare och förbundskapten Per-Arne Nilsson.

– Vår uppskattning går naturligtvis till alla duktiga medarbetare som gjort denna resa möjlig, men också till alla kunder som visat oss ett allt större förtroende, säger Per-Arne.
– Nu spurtar vi in i kvartal fyra med målet att nästa år tillhöra en ännu mer exklusiv skara av företag, nämligen de ytterst få som lyckas bli Gasellföretag flera år i rad. För att tala med skridskovarvtidsspråk, så ligger vi bara en halv sekund efter schemat nu i september och kan med ett framgångsrikt sista kvartal lyckas även med den bedriften.


Tomas Gustafson omedveten om utnämningen
Tomas befinner sig under inspelning av TV 4:s nya serie Det största äventyret på överlevnadstävling i vildmarksmiljö någonstans på jorden, fjärran från internet, telefon och kontakt med omvärlden och har inte nåtts av denna nyhet.

Pressrelease 2013-08-05
Då världens bästa snabbskrinnare – nu branschens snabbväxare

Uppsalaföretaget Ergoff, verksamt inom ergonomi och kontorsinredning har under det senaste året gått tvärs emot den avvaktande konjunkturen genom att starta upp fem nya säljkontor och med 13 nya anställda öka personalstyrkan med 50 % under de 12 senaste månaderna.
 

Detta är en trend som hållit i sig under de fyra senaste åren vilket gör att Ergoff sannolikt klarat kriterierna, baserat på 2012 års bokslut, att som färre än 0,5 % av alla aktiebolag utses till Gasellföretag av Dagens Industri under hösten.
– Det som ger en extra krydda är att företaget gör detta i mogen ålder. De flesta företag i den exklusiva skaran av Gaseller blir detta under sin första period då många företag växer for från en relativt låg nivå. Ergoff lyckas med detta efter 18 års verksamhet och i en bransch där försäljningen varit vikande i perioden, säger Tomas Gustafson delägare i Ergoff.
– Ja och dessutom ser vi, tack vare den senaste tidens expansion redan nu ut att kunna bli gasellföretag två år i rad, inflikar Per-Arne.


Tomas är en av landets mest meriterade olympier med tre OS-guld i Skridsko och som under Calgary-OS 1988 hade just Per-Arne Nilsson som tränare och förbundskapten. Även nu skördar guld-duon framgångar, nu inom företagsvärlden.

Vi ser med spänning fram emot utnämningen till Gasellföretag – det vore ett skönt bevis på att vi lyckas attrahera våra kunder, leverantörer och medarbetare med vårt koncept. Det är våra fantastiska medarbetare som är grunden för denna framgångsrika period så det vore roligt att fira denna framgång med dem under hösten, säger Tomas och Per-Arne.
– Nu startar vi upp höstsäsongen…

Pressrelease 2013-01-14
Snabbväxande Uppsalaföretaget Ergoff köper ErgoFalk, en väletablerad sydsvensk ergonomispecialist

Ergoff Miljö AB förvärvar ErgoFalk och förstärker därmed sin position som Sveriges ledande oberoende specialist och märkesleverantör av kompletta lösningar för ergonomiska arbetsplatser.
Ergoff växer vidare. De senaste åren har företaget satsat stort på nyetableringar av regionala säljkontor, utökad personal och nya leverantörssamarbeten i hela landet. Med hjälp av ErgoFalks väletablerade ställning i södra Sverige kompletteras nu den satsning som Ergoff Miljö sedan en tid satt igång i regionen. För ErgoFalks befintliga kunder innebär uppköpet ett utökat utbud och kunnande inom ergonomi, inredning och friskvård.

Ergoffs representanter i Skåne börjar sitt arbete omgående med utgångspunkt i det som tidigare var ErgoFalks stora showroom och kontor på Väla södra i Helsingborg.

Sedan 1996 har både vi och ErgoFalk arbetat med samma grundläggande filosofi. Med en i branschen unik kunskap och hög personlig service har vi hjälpt våra kunder till en bättre arbetsmiljö, vilket bidragit till ökad hälsa och effektivitet för personalen, säger Per-Arne Nilsson på Ergoff och fortsätter, ”uppköpet är därför helt logiskt och det finns knappast något företag i landets som passar bättre att införliva i vår verksamhet än ErgoFalk”.

Linda Björck, VD på ErgoFalk, arbetar kvar i verksamheten under en övergångsperiod för att säkra och stötta arbetet och kommunikationen.
Det är en stor del av mitt liv och min tid som ligger investerat i ErgoFalk och det känns mycket bra att nu lämna över företaget i bästa tänkbara händer. Våra kunder får ett ännu bättre erbjudande genom den utökade lokala närvaron, plus styrkan och bredden i Ergoff Miljös sortiment och expertis. Genom Ergoffs rikstäckande verksamhet så ökar även möjligheterna till personlig service på plats – till de kunder som har sin verksamhet spridd i flera delar av landet.

» Ladda ner högupplöst bild på Tomas Gustafson och VD Per-Arne Nilsson
 

Historik om ErgoFalk AB
  • Har sedan 1996 hjälpt kontorspersonal till ett friskare arbetsliv och arbetsgivare till att skapa en bättre arbetsplats.
  • Har sedan starten drivits av Linda Björck, varav 16 år som VD och ensam ägare. ErgoFalk har bland annat blivit utsett till årets företag i Klippan.
  • Linda är mycket aktiv inom företagarnätverk i Helsingborg och arrangerar egna seminarier och nätverksträffar med fokus på entreprenörskap, sociala medier och god arbetsmiljö.
     

Pressrelease 2012-03-15
Ergoff fick stororder av Uppsala kommun

Ergoff Miljö AB vann upphandlingen av kontorsmöblerna till kommunens etablering i den nya fastigheten ”Lokföraren” vid Resecentrum. Leveransen sker under maj och juni.
– Ordern är vår största enskilda affär hittills och vi är stolta och glada att leva upp till de höga kvalitetskrav som ställs på en kommunleverantör, säger företagets vd Per-Arne Nilsson.
 

Uppsalaföretaget Ergoff, med en tydlig ergonomiprofil, växer snabbt i Sverige. Under året etableras utställningar även i Umeå och Göteborg där Ergoff, liksom i Uppsala, har ett tätt samarbete med Edsbyn kontorsmöbler.
– Omsättningen ökade med 10 miljoner under 2011 till 41 miljoner och budget för 2012 ligger på 55 miljoner, uppger Per-Arne Nilsson.
 

Unik affärsidé – fokus på prestationer
Ergoff drivs av Per-Arne Nilsson och Tomas Gustafson. 1988 tog Tomas två olympiska guldmedaljer och satte nytt världsrekord på 10 000 meter skridsko. Per-Arne var hans tränare och matchade fram Tomas till gulden.

– Nu, som då är vi besjälade av att optimera prestationer, säger Tomas Gustafson. Produktionsvinsterna i att investera i ergonomiskt riktiga arbetsplatser är stora, men ibland svåra att förutse. Men på samma sätt som rätt skridskor, tävlingsdräkt och träningsskor är viktiga för att undvika skador och nå de bästa resultaten, är det minst lika viktigt att ha anpassade arbetsplatser för att kunna prestera på jobbet till hundra procent. Då slipper vi besväras av skador och belastningsrelaterade problem på vägen.

– Vårt fokus ligger på att öka frisknärvaron och medverka till bättre förutsättningar att göra ett bättre jobb. Vi jobbar utifrån en vedertagen modell att hälsa är ett begrepp på en glidande skala, där sjukskrivning ligger längst ner på skalan som en sista åtgärd.