Pressrum

Snabbfakta om Ergoff AB
  • Specialistföretag inom ergonomi, inredning och friskvård – med säljarkår utbildade till leg. sjukgymnaster, ergonomer och arbetsterapeuter
  • Nordisk distributör av bl.a. Orthomouse, Goldtouch-mouse, Kinesis Freestyle och Kinesis Advantage keyboards, Type Matrix EZ-reach keyboard
  • Grundades 1995 av Per-Arne Nilsson, omsätter c:a 70 miljoner och har runt 25 anställda.
  • Huvudkontor i Uppsala och säljkontor även i Stockholm, Göteborg, Norrköping, Örebro,  Helsingborg, Gävle, Bollnäs och Umeå.
  • Vision: Att alla arbetsgivare med hjälp av Ergoff ska ge sin personal förutsättningar att arbeta effektivt och må bra på jobbet.
Kontaktuppgifter
Huvudkontor: Hållnäsgatan 5, 752 28 Uppsala
Telefon: 018-18 68 80
Fax: 018-18 68 81
Kontaktperson för pressfrågor: VD Hanna Larsson
Kontakta Ergoff för mer information »


NYHETER
2018-11-09 Ergoff tecknar avtal med SKL Kommentus gällande arbetsstolar. Se PRESSRELEASE »

Pressrelease 2013-09-26
Uppsalaföretaget Ergoff utsett till Gasellföretag

Uppsalaföretaget Ergoff, verksamt inom ergonomi och kontorsinredning har av Dagens Industri blivit utsett till Gasellföretag. Även andra företag i länet har troligen i dagarna blivit utvalda till denna exklusiva skara av snabbväxande företag, som utgör c:a 0,5 % av alla aktiebolag.
 

Begreppet Gaseller är skapat av den amerikanske forskaren David Birch. Redan på 1980-talet visade han att det är de små snabbväxande företagen som skapar de flesta nya jobben, till skillnad från ekonomins elefanter som alltid måste effektivisera och ofta minskar sysselsättningen.

Det är fantastiskt roligt och stimulerande att få denna utmärkelse. Av de 0,5% av företagen som utses till Gasellföretag så blir de flesta Gaseller under början av sitt företagande, då man ofta lättare kan dubbla sin omsättning. Dessutom finns de flesta snabbväxarna inom den digitala industrin i dag. Så att Ergoff lyckas med detta under sitt 18:e verksamhetsår, i en mogen analog bransch och i en period av långdragen lågkonjunktur gör inte saken sämre, kommenterar Per-Arne.

Företaget drivs av tävlingsmänniskor, nämligen den flerfaldige guldolympiern och snabbskrinnaren Tomas Gustafson och hans dåvarande tränare och förbundskapten Per-Arne Nilsson.

– Vår uppskattning går naturligtvis till alla duktiga medarbetare som gjort denna resa möjlig, men också till alla kunder som visat oss ett allt större förtroende, säger Per-Arne.
– Nu spurtar vi in i kvartal fyra med målet att nästa år tillhöra en ännu mer exklusiv skara av företag, nämligen de ytterst få som lyckas bli Gasellföretag flera år i rad. För att tala med skridskovarvtidsspråk, så ligger vi bara en halv sekund efter schemat nu i september och kan med ett framgångsrikt sista kvartal lyckas även med den bedriften.


Tomas Gustafson omedveten om utnämningen
Tomas befinner sig under inspelning av TV 4:s nya serie Det största äventyret på överlevnadstävling i vildmarksmiljö någonstans på jorden, fjärran från internet, telefon och kontakt med omvärlden och har inte nåtts av denna nyhet.
 

Pressrelease 2013-08-05
Då världens bästa snabbskrinnare – nu branschens snabbväxare

Uppsalaföretaget Ergoff, verksamt inom ergonomi och kontorsinredning har under det senaste året gått tvärs emot den avvaktande konjunkturen genom att starta upp fem nya säljkontor och med 13 nya anställda öka personalstyrkan med 50 % under de 12 senaste månaderna.

Detta är en trend som hållit i sig under de fyra senaste åren vilket gör att Ergoff sannolikt klarat kriterierna, baserat på 2012 års bokslut, att som färre än 0,5 % av alla aktiebolag utses till Gasellföretag av Dagens Industri under hösten.
– Det som ger en extra krydda är att företaget gör detta i mogen ålder. De flesta företag i den exklusiva skaran av Gaseller blir detta under sin första period då många företag växer for från en relativt låg nivå. Ergoff lyckas med detta efter 18 års verksamhet och i en bransch där försäljningen varit vikande i perioden, säger Tomas Gustafson delägare i Ergoff.
– Ja och dessutom ser vi, tack vare den senaste tidens expansion redan nu ut att kunna bli gasellföretag två år i rad, inflikar Per-Arne.


Tomas är en av landets mest meriterade olympier med tre OS-guld i Skridsko och som under Calgary-OS 1988 hade just Per-Arne Nilsson som tränare och förbundskapten. Även nu skördar guld-duon framgångar, nu inom företagsvärlden.

– Vi ser med spänning fram emot utnämningen till Gasellföretag – det vore ett skönt bevis på att vi lyckas attrahera våra kunder, leverantörer och medarbetare med vårt koncept. Det är våra fantastiska medarbetare som är grunden för denna framgångsrika period så det vore roligt att fira denna framgång med dem under hösten, säger Tomas och Per-Arne.
– Nu startar vi upp höstsäsongen…

 

 

 

Pressrelease 2012-03-15
Ergoff fick stororder av Uppsala kommun

Ergoff Miljö AB vann upphandlingen av kontorsmöblerna till kommunens etablering i den nya fastigheten ”Lokföraren” vid Resecentrum. Leveransen sker under maj och juni.
– Ordern är vår största enskilda affär hittills och vi är stolta och glada att leva upp till de höga kvalitetskrav som ställs på en kommunleverantör, säger företagets vd Per-Arne Nilsson.
 

Uppsalaföretaget Ergoff, med en tydlig ergonomiprofil, växer snabbt i Sverige. Under året etableras utställningar även i Umeå och Göteborg där Ergoff, liksom i Uppsala, har ett tätt samarbete med Edsbyn kontorsmöbler.
– Omsättningen ökade med 10 miljoner under 2011 till 41 miljoner och budget för 2012 ligger på 55 miljoner, uppger Per-Arne Nilsson.
 

Unik affärsidé – fokus på prestationer
Ergoff drivs av Per-Arne Nilsson och Tomas Gustafson. 1988 tog Tomas två olympiska guldmedaljer och satte nytt världsrekord på 10 000 meter skridsko. Per-Arne var hans tränare och matchade fram Tomas till gulden.

– Nu, som då är vi besjälade av att optimera prestationer, säger Tomas Gustafson. Produktionsvinsterna i att investera i ergonomiskt riktiga arbetsplatser är stora, men ibland svåra att förutse. Men på samma sätt som rätt skridskor, tävlingsdräkt och träningsskor är viktiga för att undvika skador och nå de bästa resultaten, är det minst lika viktigt att ha anpassade arbetsplatser för att kunna prestera på jobbet till hundra procent. Då slipper vi besväras av skador och belastningsrelaterade problem på vägen.

– Vårt fokus ligger på att öka frisknärvaron och medverka till bättre förutsättningar att göra ett bättre jobb. Vi jobbar utifrån en vedertagen modell att hälsa är ett begrepp på en glidande skala, där sjukskrivning ligger längst ner på skalan som en sista åtgärd.
 

Pressrelease 2013-01-14
Snabbväxande Uppsalaföretaget Ergoff köper ErgoFalk, en väletablerad sydsvensk ergonomispecialist

Ergoff Miljö AB förvärvar ErgoFalk och förstärker därmed sin position som Sveriges ledande oberoende specialist och märkesleverantör av kompletta lösningar för ergonomiska arbetsplatser.
Ergoff växer vidare. De senaste åren har företaget satsat stort på nyetableringar av regionala säljkontor, utökad personal och nya leverantörssamarbeten i hela landet. Med hjälp av ErgoFalks väletablerade ställning i södra Sverige kompletteras nu den satsning som Ergoff Miljö sedan en tid satt igång i regionen. För ErgoFalks befintliga kunder innebär uppköpet ett utökat utbud och kunnande inom ergonomi, inredning och friskvård.

Ergoffs representanter i Skåne börjar sitt arbete omgående med utgångspunkt i det som tidigare var ErgoFalks stora showroom och kontor på Väla södra i Helsingborg.

– Sedan 1996 har både vi och ErgoFalk arbetat med samma grundläggande filosofi. Med en i branschen unik kunskap och hög personlig service har vi hjälpt våra kunder till en bättre arbetsmiljö, vilket bidragit till ökad hälsa och effektivitet för personalen, säger Per-Arne Nilsson på Ergoff och fortsätter, ”uppköpet är därför helt logiskt och det finns knappast något företag i landets som passar bättre att införliva i vår verksamhet än ErgoFalk”.

Linda Björck, VD på ErgoFalk, arbetar kvar i verksamheten under en övergångsperiod för att säkra och stötta arbetet och kommunikationen.
– Det är en stor del av mitt liv och min tid som ligger investerat i ErgoFalk och det känns mycket bra att nu lämna över företaget i bästa tänkbara händer. Våra kunder får ett ännu bättre erbjudande genom den utökade lokala närvaron, plus styrkan och bredden i Ergoff Miljös sortiment och expertis. Genom Ergoffs rikstäckande verksamhet så ökar även möjligheterna till personlig service på plats – till de kunder som har sin verksamhet spridd i flera delar av landet.