Det friska kontoret

Variation – specialkompetens hos Ergoff

steppie på jobbet

Ryggbesvär, stelhet och smärta i händer, armar, skuldror och nacke utgör en stor del av sjukfrånvaron, men en ofantligt mycket större del av ohälsonärvaro i olika grad. På senare år har en mängd samstämmiga forskningsresultat från hela världen visat att stillasittande och passiv livsstil hamnar högt upp på listan över möjliga orsaker till hjärt- och kärlsjukdomar, övervikt, blodsockerrubbningar (kan leda till diabetes), inflammatoriska sjukdomar och i vissa fall även olika cancerformer.
 

Bike it – cykla på jobbet

Detta är faktorer som inte kompenseras nämnvärt av att man tränar 3–4 gånger per vecka om man i övrigt har en stillasittande tillvaro. Men den aktivitet som krävs för att bryta mönstret kan vara så lite som att t.ex. regelbundet resa sig upp och arbeta stående, gärna på en ståmatta eller balansplatta, eller att arbeta cyklande på en ”Bike it” vid skrivbordet.

Aktiv h&oulm;rna Ergoff
Ergoffs tre koncept ”Rörelse”, ”Variation” och ”Återhämtning” är friskvårdslösningar som lätt anpassas efter ert företags storlek, behov och önskemål.
Beställ din paketlösning direkt i webbutiken »
eller mejla/ring ergonomispecialist Linda Jonsson tel. 031-703 55 45 för mer information hur Ergoff kan hjälpa er på bästa sätt.

Ta hjälp av oss för att inreda din arbetsplats på ett ergonomiskt riktigt sätt, som gör att du undviker ensidiga belastningar på ”led- och muskelapparaten” och skapar ett kontor som uppmuntrar till variation, aktivitet och rörelse. Vi har kunskap, lösningar och metoder som förändrar situationen på jobbet, livsstilen och hälsonivån för alla medarbetare.

kybounder för möten

muvman aktiv på jobbet


Läs mer om vikten av att röra sig under arbetsdagen i artikeln Även låg fysisk aktivitet ökar livslängden »

Om stående och åderbråck »
Om stående och artros »

”Kroppen mår bra av rörelse, därför kan det bli tröttande för ben och ländrygg att stå under lång tid. Om inte musklerna arbetar dynamiskt fungerar cirkulationen sämre. Vadmuskulaturen är en viktig pump för att hålla igång cirkulationen i kroppen. Ett arbete där du står och går mycket, exempelvis arbete i varuhus eller på restaurang, kan leda till svullna och trötta ben samt ryggbesvär. Möjlighet till variation behövs genom att kunna sitta och vila benen någon gång under arbetspasset.”

Läs mer på Arbetsmiljöverkets hemsida »

 
Ergoffs vision är att alla organisationer ska prioritera anpassning av sina arbetsplatser, så att personalen kan arbeta effektivt och må bra på jobbet. För att leva upp till vår vision ska vi bidra till att leda denna utveckling framåt och öka medvetenheten om lönsamheten i att förverkliga visionen.

Vår Vision

 • Kontakt

  Ergoff Miljö AB
  Hållnäsgatan 5, 752 28 Uppsala
  E-post: adm@ergoff.se
  Ring oss nu: 018 - 18 68 80
  Org.nr: 556595-7809

  Hitta oss på sociala medier

 • Copyright © 2018 Designed by e-reactor - All Rights Reserved.
  Go up!

  Ergoff använder cookies. För mer information vänligen klicka här.